Upphovsmän

IngaLill
IngaLill Widegarn
Foto: Christin Sagnér

Den ursprungliga iden och namnet Josefs löfte föddes för många år sen av IngaLill Widegarn Andrén, församlingspedagog i Farsta församling. Tillsammans med författaren Ylva Eggehorn utvecklade hon berättelsen. Ylva skrev sedan manus och sångtexter, som tonsatts av Per Rosenius.

Josefs löfte är den andra musikalen där Ylva Eggehorn står för manus och och Per Rosenius för musik. De har tidigare skrivit Polhems huvudwerk, som hade premiär i Sorunda Prästgårdspark sommaren 2011. Sedan dess har den spelats vid fler tillfällen, som musikal och konsertuppsättning. Läs mer på www.polhem.nu

ylva-och-per
Ylva Eggehorn & Per Rosenius
Foto: Christin Sagnér

Ylva Eggehorn är författare, poet, dramatiker, journalist m.m. Debuterade med sin första diktsamling redan som 13-åring. Har sedan dess varit verksam som skönlitterär författare med ett 40-tal utgivna böcker i olika genrer – lyrik, romaner, noveller, fackböcker, översättningar, barnböcker och läromedel. Hon har skrivit drygt tio pjäser och musikdramatiska verk. Hennes böcker är översatta till tyska, finska, norska, danska, engelska och holländska. Har skrivit texten till 15 av psalmerna i den svenska psalmboken.

Läs mer: www.ylvaeggehorn.se eller på Wikipedia

Per Rosenius jobbar dels som musiker i Farsta församling, dels som frilansande musiker, kompositör och arrangör.  Är utbildad vid Stockholms musikpedagogiska institut och inriktad på musikaliskt berättande, samspel och improvisation. Jobbar inom olika genrer och med varierande karaktär och svårighetsgrad.

Läs mer: www.perrosenius.se

En rock musikal av Ylva Eggehorn och Per Rosenius